Marika Korolevi katsetamas: leia uued lemmikretseptid, mida Reztart joogisegudega teha
Aeg ajalt tuleb tuju midagi uut katsetada. Nii proovisin Reztart pulbreid lisaks tavapärasele veega segamisele kasutada pisut teistmoodi.
Siin on mõned imelihtsad variandid teistelegi proovimiseks. Koguste mõõtmisega vaeva ei hakanud nägema, igaühe isiklik maitsemeel annab nagunii õiged kogused ja vahekorrad kätte.
TUBLI TARRETIS
Ära unustatud, aga tegelikult üks vägagi mõnus lahja magustoit, mida armastavad nii lapsed kui kalorite lugejatest täiskasvanud.
Vaja läheb:
• keefiri või maitsestamata jogurtit
• pakike Reztart maasikasegu
• vastavalt soovile mett või steviat
• käepärast värvi andvat mahla, näiteks ploomi oma
• zelatiinipulbrit,
• värskeid marju kaunistamiseks.
Tee nii:
Sega kokku keefir, Reztart, mesi ja mahl. Sulata zelatiin soojas vees ning lisa ülejäänud ainetele. Pane külmikusse tarduma ning kaunista enne söömist värskete marjadega.
KÕIGE LIHTSAM SMUUTI
Kuna vanarahva tarkuse järgi on veebruar kõige külmem kuu, siis on paslik turgutada immuunsust äkilise smuutiga, mis sobib nii külmetushaiguse käes kannatajale (kellel nagunii eriti söögiisu ei ole) kui ka tublile ja tervele inimesele!
Vaja läheb:
• pakk maasika Reztarti pulbrit
• suur sidrun, millelt eemaldatud seemned
• ingverit väikeseks tükeldatuna (nii palju kui julged lisada)
• mett
• vett
• soovi korral külmutatud maasikaid ja banaani
Tee nii:
Lisa kõik ained blenderisse ja surista korralikult läbi, sest ingver kipub muidu tükiliseks jääma. Kui pisut seisab, siis muutub ise paksemaks, nii, et tegelikult banaani ei ole smuutisse üldsegi vaja lisada, aga kes on harjunud, siis muidugi. Tundub liiga lihtne, et olla hea? Aga on. Kõik joojad olid meeldivalt üllatunud.
TUGEV TURGUTUSKOMM (neile, kes kaloreid ei loe)
Hea magus amps kiirelt näljatunde peletamiseks. Annab tublisti jõudu ja energiat. Miks mitte jõusaali kaasa võtta või pikale venivate tööpäevade korral kotti peita.
Vaja läheb:
• meresoolaga riisigaletid,
• kuivatatud aprikoosid,
• kuivatatud datlid,
• kuivatatud jõhvikad (hea, kui leiad ilma suhkruta)
• kakaopulbrit,
• maapähklivõid,
• Reztart kakaopulbrit,
• riivitud apelsini või sidrunikoort.
Tee nii:
Murenda riisigaletid väikesteks tükikesteks, purusta datlid mikseris, haki aprikoosid tükikesteks, pane koos jõhvikatega kaussi ja lisa neile kakao, maapähklivõi, apelsinikoor ja Reztart pulber. Sega hästi läbi ja veereta käes väikesed pallikesed. Külmikus säilivad nädala kindlasti, kui keegi just kõike ära ei söö.
KOOKOSE MAHLAPULK
Kui tahad oma maitsemeeltesse pisut rohkem suve, siis proovi just seda retsepti. Päike poeb kohe iseenesest põue.
Vaja läheb:
• üks noor värske kookos või kookosvesi
• sidrunimahla
• viilutatud kiivit
• viilutatud maasikaid
• maasika Reztart pulbrit
Tee nii:
Pane jäätise vormidesse viilutatud maasikad ja kiivid. Lõika kaaneke kookose pealt ja vala vedelik blenderisse. Lisa sidrunimahl ja Reztart pulber ning sega. Võid maitseid täienda endale sobilike lisanditega. Vala vedelik vormidesse, pane sügavkülma ja naudi.